Inspiration: en källa till glädje och energi

En del säger att man aldrig kan motivera någon annan, bara inspirera. Oavsett hur det är med den saken är både motivation och inspiration viktiga för oss. De fungerar som drivkrafter och ger oss energi. Att veta vad som inspirerar dig är bra, då kan du använda dig av det när du känner att motivationen och lusten tryter. Det kan vara allt ifrån att träna, läsa böcker till att resa. Inspiration fyller dig med glädje och kraft. Det fungerar som bränsle för att ta dig ditt du vill.

Jag inspireras av engagerade och drivna människor. Med drivna menar jag personer som gör det som de tror på. Att de inte låter lusten och nyfikenhet stå tillbaka av rädslor för vad bland annat omgivningen ska säga eller tycka. Den senaste tiden är det speciellt tre personer som jag kommer att tänka på:

Den första är en ung man som jag av en händelse råkade läsa om. Han heter Kevin Michael Connolly, men kallas för Cyborgen. Han sportar, fotograferar och reser världen runt. Det som skiljer honom från andra är att han gör allt detta utan ben. Han har aldrig haft några. Han föddes så. Hans kropp slutar strax under midjan. Killen satt inte i rullstol, utan valde att förflytta sig på New Yorks gator med hjälp av en skateboard.

Förutom att artikeln berättade om hans spännande uppväxt och liv lyckades journalisten fånga det som jag tyckte var mest intressant – omgivningens reaktioner och hans sätt att hantera det. Han lät sig inte hindras av vad omvärlden tyckte och tänkte, eller av alla de blickar och viskningar han mötte i sin vardag. Han såg till att förvandla ett handikapp till en tillgång, med hjälp av sin inställning. Han gjorde det han trodde på och fortsatte upptäcka och leva livet. Otroligt inspirerande!

Den andra är en kvinna jag träffade härom veckan. Hon berättade att hon vid 47 års ålder blivit brandman! Hur många sådana kvinnor finns det? Det hör väl inte ens till vanligheterna att en man som passerat 45 byter karriär till det mest traditionella, manliga yrket. Det som inspirerade mig var att hon inte lät sig hindras av varken sig själv eller sin omgivning. Visst hade hon funderat på vad hon egentligen höll på med när hon väl klarat alla ”fystester”, men valde att fortsätta för att hon ville och var nyfiken på yrket. Fascinerande och modigt!

Den tredje är en person jag träffade häromdagen. Människan hade ett oerhört stort engagemang för mänskligheten. Personen befann sig själv i en utsatt situation, men viljan att skapa en rättvisare värld för alla blev inte mindre av det. Orden som fastande i mitt huvud var: ”Jag har aldrig sett mig som arbetslös, dock som ”inkomstlös”. Det finns alltid något som jag kan göra för att skapa en bättre värld”. Kloka tankar av en mycket engagerad person.

Dessa personer tänker jag på för att bli inspirerad och fortsätta att göra det jag tror på. Vad inspirerar dig? Vad är det som fyller dig med energi och gör dig glad?

Av Tanja Pitkänen

Bild: Photography by BJWOK / FreeDigitalPhotos.net

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>