Jag får gåshud av när människor rör sig och ler samtidigt!

För varje pass jag håller så lär jag mig något nytt. Det som är mest fantastiskt är att jag är en helt annan person än den jag var innan jag började jobba med det här. På något sätt så har rädslan att göra bort mig försvunnit, rädslan att se konstig ut, rädslan att prata inför folk och utseendefixering är ett minne blott. Vet ni varför? Jo, för att inget av det där spelar egentligen någon roll.

Man ska inte hindras från att följa sin dröm bara för att man riskerar att bli röd i ansiktet. När jag har massor med människor som står framför mig i ett danspass så har de kommit för att jag ska leverera motivation. Jag ska visa dem vägen in i musikens och dansens otroligt medryckande träning. Mitt jobb är att få det att vara en självklarhet att dansa så att det ryker under sulorna, att få dig att maximera din kropps kapacitet och att våga känna rytmens vaggande hand.

Men det är inget pass utan deltagarna, och det blir ingen magi om du som deltagare inte rycks med i det där vilda och nyfikna rörelsemönstret jag tjatar så om. Man kan med ljud, skratt och energi locka och locka – men det är du som bestämmer om du ska släppa kontrollen för en stund, en timma, med mig.

När en människa kommer in på ett pass ser de ofta lite skeptiska ut. Inte mot träningsformen (även om det händer) utan för att de tror att de inte kan. Av alla pass jag har så har jag inte ännu varit med om någon som ger upp och går hem. Man vill – och tro mig, från mitt håll ser det skitbra ut!

Jag har Jennifer Lopez låt Papi med i mitt program. Till den rytmen har vi ett grundsteg som man kan leka massor med och det viktigaste är att man stampar ner foten i stegen. Hårt ska det vara! När jag stod där uppe och tittade ut över gruppen så var de så synkade att jag fick rysningar. Vilket Hallelujahmoment! Det dundrade i golvet!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, om jag fick så skulle jag kunna jobba heltid med att dansa. Denna otroliga träningsform effektiviseras ytterligare genom glädje och skådespel. Mer dans åt folket!

Bild: Livskick

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>