Jag har en. Blondinbella har en. Har du en?

Det handlar inte om en välbesökt blogg. Inte heller om en lång blond frisyr. Utan det handlar självklart om en vision board!

Vision board är en tavla du själv konstruerar utifrån dina drömmar och visioner. Det är ett lättsammare sätt att fundera över den viktiga frågan om vad det är jag vill göra med mitt liv. Du bygger bokstavligen upp ett collage av det liv du vill ha med hjälp av inspirerande fotografier, citat och förebilder. Det kan gälla olika aspekter i livet som arbete, relationer och hälsa. Varje del kan vara en egen tavla eller att du gör en gemensam för alla.

Syftet med en vision board är att definiera sina visioner – att sätta ett mål och därmed en riktning. Det är lättare att komma dit man vill om man har ett riktmärke och regelbundet påminner sig om vad det är man strävar mot. Forskning visar att om man aktivt skapar målbilder ökar man också sannolikheten att nå dem.

Mitt tips är att du i helgen tar fram en anslagstavla eller något annat som du kan limma på (?!), en bunt med gamla tidningar och något gott att dricka. Funderar på vilket område du vill prioritera och hur du skulle vilja ha det. Sätt gärna på musik du gillar. Kom i stämning. Låt idéerna flöda. Sedan är det bara att sätta igång att skapa – din framtid.

Kom ihåg två saker:

1) Begränsa dig inte! Vad som är rimligt eller inte hör inte hemma på en vision board. Allt är möjligt!

2) När du är klar ska du hänga upp den på ett synligt ställe så att du ständigt blir påmind om dina mål. Det är den kontinuerliga kontakten som gör att bilderna påverkar ditt undermedvetna och gör att du börjar röra dig i den riktningen du önskar (Låter det märkligt? Det är inte mer märkligt än reklambilder. Vi påverkas av dem, fast vi gärna inte vill tro det.)

Lycka till!

Av Tanja Pitkänen

Bild: SXC

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>