Jordärtskockssoppa med citron

Min favoritingrediens i köket är utan tvekan citronen. Den fräscha smaken lyfter efterrätten, baket, köttet, fisken och grönsakerna. Jag köper gärna ekologiska citroner och använder både skalet och saften i allt som jag tror det skulle passa. Så blev det också när jag skulle tillaga denna soppa.

jordartskockorJordärtskockor är ju ljuvligt goda i smaken i sig men i den här soppan har de fått samsas med just citronen och detta gör både soppan fyllig, smakrik och fräsch.

Du behöver (4 port):

  • 0,5 kilo ekologiska jordärtskockor
  • ett par ekologiska potatisar
  • 1 gul lök
  • havregrädde
  • citronskal och -saft
  • salt och peppar

Kokade jordärtskockorna med potatis och löken. Mixa med önskad mängd havregrädde och tillsätt citronskal och saft. Salt och peppar och inga krångligheter.

För lite extra matighet så stekte jag några rågbröd i rapsolja till krutonger. Färsk lök och citronzest på toppen och så var en smaskig och lättsam lunch färdig.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *