Julig 14-dagarssallad

Min mamma brukar alltid göra en så kallad 14-dagarssallad vid jul. Salladen har därför blivit något jag förknippar med ledighet och julmys. I det här receptet har jag gjort min egen variant med grönkål som ny ingrediens. Receptet räcker till cirka två stycken 2-liters glasslådor. Perfekt att ha i kylen och ta fram till julens alla goda måltider.

14-dagarssallad

Ingredienser:

  • ½ rödkålshuvud
  • 4-5 morötter
  • 100 g grönkål
  • 1 purjulök
  • 1 dl rapsolja
  • 
1 dl äppelcidervinäger
  • 
1 msk franska örter
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt

Strimla rödkålen fint med rivjärn eller i en matberedare. Skala morötterna och gör detsamma med dem. Dela purjolöken i tu, skölj noggrant och skiva i tunna strimlor. Skölj grönkålen och plocka av små bitar från ståndet. Lägg allting i en bunke. Koka upp; rapsoljan, äppelcidervinäger, örter, socker och salt. Slå blandningen över salladen och rör om ordentligt. Försvara salladen i kylskåp.

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>