Kan du le medan ditt humör svänger som en salsahöft?

Man kan ju omöjligt vara en sprudlande glitterask hela tiden! Vi har ju alla dessa mäktiga känslor inom oss som snarare blir till tidsinställda bomber än försvinner, om man stänger dem inne. Man kan inte hitta på sitt eget humör när något upprör eller känns jobbigt i kroppen.

leende

Min definition av positivt tänkande är att man har det i grunden så går det lite enklare. Men jag hymlar inte med att jag blir arg och ledsen ibland. Det är lätt att tårarna kommer efter en stressig dag – och man kommer på femtioelva saker till som måste vara gjorda innan sju (och klockan är halv åtta). Vid all sorts smärta tror jag att tårarna och känslorna har en funktion för att hjälpa oss. Man ska alltså gråta ibland.

Träna istället på att placera känslorna på rätt ställen. Det är okej att vara arg när du är arg, och ledsen när du är ledsen. Det går faktiskt att fläta in känslorna i den positiva livssynen. MEN, vad du än gör: bli inte sur och tvär. Att vara irriterad – och i slutänden bitter – är den största boven och allt i livet blir lite jobbigare.

Där har vi nämligen skillnaden i hela ”tänket”. Anta aldrig att du inte är värd bättre än en skitdag. Svara aldrig med ett ”-Ja det är väl klart?” om du missar bussen, tappar glaset, trampar i hundbajs eller tappar glassen på tröjan.

Det är inte alls självklart att det ska hända just dig! Det är ett sjukt negativt sätt att ta hand om livet på. Det räcker med ett ”Hoppsan” nästa gång det händer – och sedan är det över. Det är bakom dig, du går vidare och det inget du surar över. Ser du vad jag menar?

Vi väljer hur vi ska se på händelserna i vårt liv. Det finns människor som lever med en allvarlig sjukdom som lever med mer positivitet än vissa friska, men stressade, människor. Visst är det ganska onödigt med negativitet? Le då det är lite jobbigt och när något går emot dig så ska du få se hur det föds positiva tankar i ditt huvud. Njut!

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>