Kärlek och choklad bra för hjärtat

Att befinna sig i ett sunt och kärleksfullt förhållande är bra för hjärtat. Dessa personer tenderar nämligen att inte röka, vara mer fysiskt aktiva och ha en välutvecklad social struktur. De är också generellt mindre stressade och har mindre ångest i sin vardag.

karlekochchoklad

Teorin är att det är vissa hormoner som påverkar hur kroppen mår, även hjärtat, vilka beror på om personen känner sig stressad eller har ångest. Ett förhållande har positiv effekt på det kardiovaskulära systemet över lång tid, och studier har visat att förhållanden som innebär konflikter eller negativa upplevelser orsakar en högre risk att drabbas av kranskärlsjukdom.

Att vidare ge sin älskling en kartong mörk choklad skadar inte heller, eftersom det finns studier som visat att kakao har en god effekt på hjärtat. Mörk choklad innehåller nämligen flavonoider som är en sorts antioxidanter vilka har positiv effekt på många av kroppens system, inklusive hjärtats. Den höga koncentrationen av kakao som finns i riktigt mörk kvalitetschoklad gör att kroppen kan tillgodogöra sig av dessa ämnen.

Ursprungligen publicerad 14 februari 2012.

Källa: Vanderbilt University

Bild: Freeimages.com

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>