Kladdkaka av avokado och dadlar

Den här kladdkakan följer trenden där avokado och dadlar tar plats istället för smör och socker. Kladdkakan gör sig bäst om den får stå i kylen innan servering, gärna över natten. Ät den som den är eller toppa med något gott.

kladdkaka

Ingredienser:

  • 100 g choklad med 70% kakao
  • 2 små avokados
  • 2 bananer
  • 15 urkärnade dadlar
  • 1-1 ½ dl kakao
  • 
½ dl kokosmjöl
  • 
2 ägg
  • vaniljpulver
  • en nypa salt

Sätt ugnen på 175°C. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Lägg avokado, banan och dadlar i en skål. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt kakao, mjöl, ägg, vaniljpulver och en nypa salt till blandningen. Mixa igen. Blanda slutligen den smälta chokladen i smeten. Smöra en springform och ”bröa” med riven kokos. Fördela smeten i formen, gärna med en slickepott. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna och förvara den gärna i kylen några timmar innan servering.

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>