Vår godaste kladdkaka

Visste du att den populära kakan har en alldeles egen dag? Den 7 november, är det faktiskt kladdkakans dag och det firar vi med att bjuda på ett av våra favoritrecept på en enkel, men ack så god, kladdkaka.

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 gram smör/margarin
  • Ströbröd och smör/margarin till formen

Gör så här:

Smöra och bröa en ugnsform.

Blanda ihop äggen med sockret tills du har en jämn smet. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sedan i mjölet och smält under tiden smöret. Tillsätt smöret när mjölet är väl inblandat, och se till att smöret mixas ordentligt in i smeten.

Sätt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter, men bäst är att kontrollera så att kakan är lagom fast genom att vicka på formen. Om kakan är fast nog att inte fara omkring är den klar.

Servera med grädde, glass eller bär.

Bild: Livskick

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>