Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Som fredagsinspiration bjuder jag på detta recept på en köttfärspaj som garanterat kommer att uppskattas av hela familjen och även passar bra att bjuda gästerna på.

Pajdeg

  • 250 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 2 st rödlökar
  • 6 msk flytande margarin
  • 600 g köttfärs
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Soltorkade tomater
  • Fetaost
  • Bladspenat
  • Gul paprika
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i en osmord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och grädda längst ner i ugnen i ungefär 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader.

Bryn färs och hackad lök i den flytande margarinen. Salta och peppra. Fyll pajskalet med blandningen.

Vispa ihop ägg och mjölk. Häll även i tomaterna och hackat paprika. Bladspenaten ska stekas för sig och sedan blandas med äggstanningen. Detta hälls på färsen. Över detta strös fetaost och riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Bild: Livskick

Av Licette Arogén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *