Krönika: ”Jag var starkare än vinden!”

”Om ett år kommer du älska att springa och klara milen!”. Hade du sagt detta till mig för ett år sen hade jag bara skrattat åt dig. ”Jag? Springa milen? Skulle inte tro det va! Jag som avskyr både svett, bli röd i ansiktet och att duscha.” Något jag inte visste då var att det fanns en gömd dröm om milen som låg där i bakhuvudet och gnagde.

milen

Det började med en spontan springtur i skogsslingan. Efter 1,4 km var jag helt slut och tänkte att den där milen var helt klart omöjlig. Men när jag sprungit regelbundet i några veckor började jag redan känna en stor skillnad i vardagen. Jag hade enklare att koncentrera mig längre stunder, och energin och orken fanns där mycket mer än förut.

Allt eftersom orkade jag längre och längre sträckor. Dagen då jag klarade fem kilometer kom – och jag fattade inte att jag hade sprungit det på riktigt! Det var en otrolig boost för självförtroendet. Det var så smidigt att bara snöra på sig skorna, springa och få frisk luft. De dagarna det var regn och blåste 13 sekundmeter såg jag som en utmaning. Jag var starkare än vinden!

Sträckorna ökade ytterligare och tanken gick igenom huvudet: ”Milen kanske inte är omöjlig trots allt?”. Det blev nästa mål. När väl gjorde det var det en helt underbar känsla! Jag var så stolt över mig själv. Äntligen hade jag hittat glädjen i träningen och den träning som passade just mig.

Målet som just du strävar efter kan handla om allt ifrån att börja springa, klara tre kilometer eller klara milen – så länge det är efter dina egna förutsättningar. Hur det än är, så är känslan när du klarat det obeskrivlig.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag skrattar och spritter av glädje under varje löprunda, men det är ändå något jag älskar med det och som ger kvalitet i det övriga livet. Om en tjej som avskyr att svettas klarade milen, då är jag övertygad om att du också kan klara ditt mål! Ett litet steg i taget. Och den där duschen efteråt, den är rätt skön ändå.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>