Kryddig morotssoppa

Soppa är världens bästa snabbmat. Här är en vardagsfavorit som är både nyttig, god och värmande i höstkylan.

morotssoppa, soppa, morötter, lök, paprikakrydda, varm, snabbmat, gott, recept

Du behöver:

  • 4 stora morötter
  • 2 små gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja att steka i
  • 2 msk oregano
  • 2 msk paprikakrydda
  • 4 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 stora tomater
  • 1 burk creme fraiche (2 dl)
  • Salt & peppar

Riv morötterna och finhacka lök och vitlök. Bryn alltsammans i olja tillsammans med oregano och paprikakrydda tills löken blir ”genomskinlig”.

Häll på vatten och mjölk, låt koka upp och smula ner buljongen. Låt sjuda i 10-15 minuter. Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med creme fraichèn. Låt alltsammans koka ihop i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Ät – gärna tillsammans med ett gott bröd med smör och ost.

Foto: Marie Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *