Kumminstekt potatis & blomkål med koriander och räkor

I hösttider är det kul att testa nya saker – varför inte lite indiskt? Jag hittade bra och billig blomkål och funderade lite på vad jag skulle använda den till. Blev sugen på detta recept, och till det hade jag räkor och avokado. Som sås valde jag att blanda ihop crème fraiche och vitlök. Sweet chili sås fungerade också till. 

Ingredienser

  • 500 gr kokt potatis
  • 1 huvud blomkål
  • 75 gr smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • Peppar
  • Salt
  • 1 kruka koriander (jag använde inte hela krukan)

Gör så här:

Halvera potatisarna och dela blomkålen i mindre buketter. Stek blomkålsbuketterna i smör tills de har fått färg. Finhacka vitlöken och tillsätt den tillsammans med potatisen och kryddorna. Salta och peppra och servera med koriander.

Till detta serverade jag en halv avokado och räkor. Vad gäller såser kan du själv testa dig fram vad som fungerar!

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>