Kycklingröra till tunnbrödsrulle

Än så länge är sommaren i full gång och förhoppningsvis fortsätter solen skina på oss, men den sköna semesterperioden börjar närma sig sitt slut. Nu gäller det att ta vara på de fina dagar som är kvar. För att kunna utnyttja dessa till max känns det nödvändigt att maten som ska packas med till stranden eller på utflykten är smidig och snabblagad.

sommar, semester, picknick, snabbt, enkelt, kyckling, kycklingfilé, kycklingröra, tunnbröd, tunnbrödsrulle,

Picknick hör sommaren till och behöver inte vara svår eller omständig. Grunden för en lyckad picknick är att plocka med mat som inte behöver förberedas i flera timmar innan. Olika matiga sallader eller röror är exempel på enkel picknickmat. Fyllda tunnbröd brukar vara populärt och de går att variera med flera olika fyllningar.

Kycklingröra för 2 personer:

2 kycklingfiléer, grillade eller stekta
1 burk crème fraiche eller 1 burk kesella (250g)
5 cm purjolök
½ paprika
2 msk sweet chilisås
Salt och peppar

Dela kycklingen i mindre bitar, hacka purjolök och paprika och blanda med crème fraichen. Tillsätt sweet chilisåsen och smaka av med salt och peppar. Kycklingen går även att byta ut mot tonfisk. Bred ut röran på tunnbröd och rulla ihop.

Njut på filten med vattenmelon eller annan vattenrik och färsk frukt som tillbehör. Glöm inte att förvara måltiden i en bra kylväska, speciellt under rötmånaden.

Av Sanna Andersson

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>