Låt din höst fyllas av inspiration!

Hösten har nu gjort sitt intåg, oavsett om vi vill det eller inte. Det slog mig i veckan när jag begav mig hemåt efter terminens första yogapass. Verkligheten som mötte mig, när jag lämnade lokalen, kan beskrivas med tre ord: mörk, regnig och kall. Inte direkt uppiggande. Och definitivt en kontrast till de ljusa ljumma sommarkvällarna som varit.

Den ack så icke välkomnade insikten gjorde att jag desperat började leta efter sätt att behålla greppet om sommarkänslan och energin. I min förtvivlan besökte jag till och med ett solarium, vilket inte har skett de senaste tio åren. När jag väl låg där, i den konstgjorda solen och dånet av fläkten, insåg jag att jag behöver hitta andra sätt att bevara känslan och motivationen på som varken tär på min hud eller hälsa.

Det kan vara lätt att glömma bort alla chanser att bli inspirerad i sin vardag. Varje dag finns möjligheterna där. Det gäller att uppmärksamma och ta till vara dem. Det handlar om att fokusera på de positiva inslagen i vardagen. Allt ifrån att solen skiner, att få en kram av sin käraste till att få uppleva entusiasm och engagemang. Det kan tyckas basalt. Men det är så att det vi fäster vår uppmärksamhet på har en tendens att växa i omfattning.

Gör en lista över de fem saker som ger dig mest inspiration och glädje. När gjorde du senast något av dessa? Och när ska du göra det nästa gång? Ta sedan fram din kalender och planera in dem under den närmaste tiden. Njut av dem både innan, under och efteråt.

Vi har många olika behov som behöver tillgodoses. Variation ger energi och motivation. Fyll din höst med inspiration och glädje!

Av Tanja Pitkänen

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>