Lax- och spenatlasagne med räkor och sugar snaps

Det här är en riktigt god lasagne som passar utmärkt som helgmiddag. 

lasagne

För 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 150 gram färsk blad- eller babyspenat
  • salt, peppar
  • 200 gram lasagneplattor
  • 150 gram fryst, tinad broccoli
  • 250 gram skinnfri laxfilé

Sås:

  • 2 msk smör eller margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Topping:

  • 100 gram skalade räkor (ca 250 gram skalad vikt)
  • ½ paket färska sugar snaps (ca 20 st)
1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Rör i spenaten och fräs en minut till. Krydda med salt och peppar.

2. Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning, och koka i fem minuter. Rör i osten och krydda med salt och svartpeppar.

3. Skiva laxfiléerna tunt.

4. Varva sås, lasagneplattor, spenatfräs, broccoli och lax i en ugnsfast form. Avsluta med sås och eventuellt ett lager ost om du vill. Gratinera i 200 grader, ca 40 minuter. Lägg på ugnsfolie i början och ta bort den när det är 10 minuter kvar så att inte osten blir bränd.

5. Toppa med räkor och strimlade sugar snaps.

Servera med en fräsch sallad och njut!

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>