Laxburgare

Här är ett recept på laxburgare, ett gott alternativ som passar både till vardag och till fest. Burgarna är både mjölk- och glutenfria.

För 4 stora burgare:

  • 500 g färsk lax
  • 1 st ägg
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja till stekning

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser. Använd dig av en matberedare för att få en jämn färs.
2. Forma biffar som är ca 1 cm tjocka och som väger 50 g.
3. Stek dem på relativ hög värme i olja ca 1 minut på varje sida.
4. Dra sedan stekpannan från värmen och låt biffarna stekas färdigt under lock i ca 3 min.

Burgarna kan även göras på gädda eller torsk, fiskar som innehåller mycket bindemedel helt enkelt. Servera med ett grovt hamburgerbröd och/eller potatismos, rostade rotfrukter eller en couscous sallad.

Variera genom att byta ut dillen mot, persilja, ansjovis och gräslök, kaviar och rödlök, basilika och vitlök.

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>