Lev som du önskar och se ut som du är skapad!

Jag skulle nog vara en urusel provokatör om jag hade haft det jobbet. Jag bryr mig inte om när politiker drar fel kort, säger något dumt eller fiser offentligt. Tvärtom är det ganska skönt att se att de också är mänskliga. Jag bryr mig inte om vilka skor Molly Sandén har eller om Carola sätter löshår i sitt barns huvud. Jag blir helt enkelt inte provocerad så lätt.

Det finns dock en sak som provocerar mig. Det cirkulerar även i din vardag från det att du står upp tills att du går och lägger dig. Oavsett hur stark och självständig du än må vara, påverkar detta dig och ditt levnadssätt. Det handlar om utseende och hur man ska se ut för att vara accepterad.

Viktfrågorna är på tapeten för jämnan. Denna otroliga måttstock som så många kämpar med för att komma inom rätt digitala siffror. Jag var själv en sucker för både våg och måttband men nu avskyr jag det.

Jag är tjejen som nu för tiden kan åka osminkad till affären och glömma skorna när jag går ut. Mitt nya tankesätt är befriande, jag får vara mig och jag får reagera på mitt eget sätt.

Jag tror att om man frågar människor om vad de önskar mest av allt i hela världen så tror jag att svaret blir att de vill vara sig själva och få vara friska. För det är det som egentligen betyder något. Att vara sig själv innebär att man får göra misstag, att man får se ut som man är skapad och göra saker för att de är roliga att göra.

Så varför lever vi inte som vi önskar? Tänk efter vilken bra startpunkt vi har att bryta dessa farliga trender. De allra flesta av oss önskar att leva med den kropp vi är tilldelade. Om vi alla tar beslutet att  strunta i att passa in i andras ögon så kommer en våg av förändring att automatiskt dra över dagens ideal.

I skrivande stund befinner jag mig på min altan där det är 20 grader i skuggan. Altandörren står på vid gavel och jag har trosor och en tunn tröja på mig. Jag lyssnar på och skakar rumpa till min nya låtlista som jag ska ha till danserna jag drar igång i sommar! Jag lyssnar på Thriller och är en riktigt läskig zombie –  du hör ju själv att kreativiteten flödar.

Ska snart dra ut på en powerwalk där danserna är i hörlurarna och stegträning sker när jag passerar stadens centrum. Om någon ser mig? Ja, ett gott skratt förlänger livet och om jag har tur så kommer de och dansar med mig i sommar!

Bild: Livskick

Mer att läsa

2 kommentarer

 1. 1

  Jag har fallit så många ggr i fällan när det gäller vågen. Och va fasiken, vad säger den egentligen? Hur jag mår? Nä. Därför är min grundinställning – jag vill må bra, jaga endorfiner, få rus och svettas järnet – inte fan kan vågen ge mig det – men det kan min själ!

  Kram, fint skrivet!

  Emilia

 2. 2

  Ja och DET är ju just det man ska jaga i träning – njutningen, fyllda energin.

  Hjärntvätt i kroppsideal gör att vi TROR att träning endast är till för att ändra kroppsform. Sjukt..

  Tack och kram!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>