Limelax på grönsaksbädd

Denna sort av fiskrecept går att variera i det oändliga men är ett lätt sätt att sätta smak på fisken och samtidigt bevara dess saftighet. Tänk dig att du byter ut limen i receptet till t ex pesto, pepparrot eller färsk hackad dill samt att du varierar grönsakerna och t ex tar rotfrukter istället så har du en ny spännande smak på fisken flera gånger i veckan.

lax5

Om du funderar på vilken fisk du ska köpa för att vara snäll både mot miljön samt din och din familjs hälsa så besök dessa två hemsidor: nyttigfisk.se och WWFs fiskguide.

Du behöver (4 port):

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 lime
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • valfria grönsaker t ex vaxbönor, haricots verts, sockerärtor, bondbönor mm
  • körsbärstomater

1. Salta och peppra fisken.

2. Lägg grönsakerna i en ugnsform och filéerna på grönsakerna.

3. Riv limeskal och pressa limesaft i crème fraichen.

4. Fördela limefraichen på laxfiléerna och lägg ut körsbärstomaterna.

5. Stek i ugnen på 200 grader i ca 12-15 min.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>