Livet är inte ett reportage ur en modetidning

Att leva hälsosamt handlar om att leva naturligt. Att undvika gifter, kemikalier och kolhydrater. Det handlar även om att vara sann mot sig själv och träna så mycket som möjligt så att kroppen är snyggt formad och rumpan är tajt. Här delar jag med mig av mina bästa levnadstips!

perfekt, perfektion, lagom, träna, hälsosam, ekologisk, gifter, nyttigt

Det är bra om man kan bli av med skadliga kemikalier man finner i många plastprodukter, madrasser och städutrustning. Jag måste erkänna att jag en gång faktiskt förbjöd en present jag fick för att den var gjord av plast. Den fick inte komma in i huset. Man kan lämna plast ute ett par dagar så att de värsta av kemikalierna kan ”gasas av”.

Jag brukar börja dagen med att mata min bebis med hemlagad barnmat. Denna lagar jag under helgen genom att göra puré av skalade grönsaker, kycklingbuljong, vitlök, färsk ingefära och havssalt. Till mig själv gör jag en grön smoothie gjord av gurka, grönkål, selleri, äpple, ingefära och citronjuice.

Efter frukosten gör jag en ansiktspeeling av finmalen kaffe som blandas med grekisk yoghurt och citronjuice eller kokosolja. Under tiden den verkar (och gör min hud alldeles perfekt slät) tar jag fram dagens kläder, och jag har såklart garderoben i ordning med etiketter för allt.

Eftersom jag ska ha ett middagsparty ikväll går jag till min lokala frukt- och grönsaksmarknad för att köpa färska, ekologiska ingredienser. Jag måste tillbaka till vikten jag hade innan graviditeten och tränar med en vän eller jagar runt på min treåring. Ibland går jag till en kiropraktor eller gör yoga.

När klockan är sex på kvällen börjar jag förbereda middagen. Två kycklingar grillas i ugnen medan barnen badar. Efter badet ska barnen läggas i säng; en tidig läggning ger mig tid tillsammans med maken på kvällarna.

Den här kvällen är det party! Jag serverar de grillade kycklingarna med tillagade nötter, ost och oliver. Gästerna tar med vin och efterrätt.

Alla har möjlighet att leva naturligt och giftfritt, laga mat från grunden med ekologiska varor och träna varje dag. Det handlar bara om prioriteringar. Alla kan faktiskt vara lika perfekta som jag.

Texten handlar uppenbarligen inte om mig, utan om Jessica Alba. Min vardag är en aning mer kaotisk och oglamorös. Det här, till exempel, är den riktiga beskrivningen av en vanlig morgon ut i mitt liv:

Klockan ringer 6.00 och jag snoozar tills det inte går att snooza mer. Jag panikduschar och försöker hysteriskt väcka familjen medan kaffet rinner ner i kannan. Jag brer ett par mackor och lovar mig själv att jag imorgon ska göra en nyttig smoothie istället. Jag lovar också att jag ska gå upp två timmar tidigare och hinna träna. Dottern drar benen efter sig, byter om fyrahundra gånger och till slut får jag nästan bära henne till bilen för att vi ska hinna till skolan i tid. Dottern hoppar nästan av i farten vid skolan eftersom de ringt in för flera minuter sedan, och jag kör vidare till kontoret, ett möte eller något uppdrag.

Det kanske låter överdrivet, men faktum är att vi kvinnor ställer högre krav på oss själva än vad som är vettigt. Jessica Alba har tillgång till nanny och annan personal (oavsett vad hon säger – jag tror henne inte). Vi mår såklart bättre av att äta bra mat och röra på oss – men det är inte det som är poängen.

Poängen är att det finns en medelväg. Det är faktiskt inte antingen fet eller spinkig; soffpotatis eller maratonlöpare. Det är inte heller antingen nyttigt eller onyttigt. Man måste inte vara felfri, utan det går jättebra att bara vara vanlig. Livet är inte ett reportage ur en modetidning.

Källa: www.nydailynews.com

Bild: www.freedigitalphotos.net

Mer att läsa

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>