Livskicks lista på meningsfulla julklappar 2016

Vi fortsätter tipsa om julklappar som är lite annorlunda och som ger mer än bara ytterligare en pryl. En del gåvor i listan gör nytta både för mottagaren och för människor som är utsatta på olika sätt. Perfekta julklappar till dem du tycker om! 

Boken Ord Inuti

Boken Ord Inuti är ett bidrag till det svenska språket – med 150 nya ord för känslor. Idag tar 1500 människor i Sverige sitt liv varje år. Föreningen Minds mål är att den siffran ska bli noll. Att ingen ska sakna någon att prata med. Att ingen ska känna sig sviken av språket. Denna julklapp ger oss möjlighet att sätta ord på våra känslor.

Pris: 299 kr + frakt

www.mind.se

Lucasbandet

Detta armand säljs till förmån för socialt utsatta barn. När du köper ett armband ger du Giving People möjligheten att hjälpa de barn i Sverige som löper störst risk att utsättas för mobbning eller utanförskap i skolan.

Pris: 159 kr

www.givingpeople.com

Skänk bort en framtid

Ge en julklapp som räcker längre – ge framtid. Välj till exempel att ge en flicka en chans att kunna läsa, mat till en hel skolklass, skolmaterial i ett helt år – eller bidra till en trygg skola, säkra förlossningar eller att förhindra barnäktenskap.

Pris: 50-825 kr

www.plansverige.org

Boken Med Gud vid min sida klarar jag allt

I sin självbiografi skriver Caroline om sin kamp med cancer. Vad händer med en själv, familjen, relationer och livsgnistan när man blir slagen om och om igen av sjukdom? Här delar hon öppenhjärtligt med sig om kärlek, hopp och förtvivlan. Läs om hur hon ända in i slutet kunde känna frid och glädje trots läkarnas besked om att hon inte hade mycket tid kvar att leva.

Pris: 185 kr

www.bokus.com

FriBandet

Detta är ett armband i många olika, individuella färger, pärlat av ideella eldsjälar till förmån för kampen mot ätstörningar.

Pris: FriBandet kostar 100 kr och för varje armband du köper går 50 kr direkt till Frisk & Fri. Ett bundle om tre färgmatchande armband kost 280 kr, och då går 150 kr direkt till Frisk & Fri.

www.friskfri.se

Printar från Karins konstgrepp

Bläddra längst ner på sidan så hittar du dessa humoristiska printar att ge bort till någon som vågar ta plats och vara annorlunda!

Pris: 250 kr

www.karinskonstgrepp.se

Boken Du är ”inte” sjuk

En introduktion till psykisk ohälsa bland unga vuxna i Sverige. Bättra på dina kunskaper kring ämnet, ta del av Charlie Erikssons historia och få tips om olika typer av vård.

Pris: 100 kr + frakt

www.aldrigensam.com

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>