Ljummen quinoasallad med fetaost

Kokt quinoa fungerar fint som bas i vilken god sallad som helst. Den här gången fick quinoan sällskap av lite blandat grönt och fetaost. Vill man ha en helt grön sallad kan osten bytas ut mot exempelvis stekt tofu.

recept, ljummen, quinoasallad, quinoa, sallad, vegetarisk, vegetariskt, fetaost, feta, zucchini, spenat, gröna blad,

Du behöver, för ca 4 portioner

  • 2 dl quinoa
  • 1 zucchini
  • 
2 stjälkar vårlök eller ca ¼ purjolök
  • 
1 pkt fetaost (150 g)
  • olivolja
  • 
½ citron
  • en näve persiljeblad
  • 
flingsalt, svartpeppar
  • 
en näve pumpakärnor
  • spenat eller andra gröna blad

Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar, ca 15 min. Värm upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna. Hacka lök och skär zucchinin i mindre bitar. Värm upp en stekpanna med olivolja och fräs lök och zucchini, slå över den kokta quinoan. Ta bort stekpannan från värmen.

Zesta citronskal direkt över pannan och pressa ut juicen. Hacka persiljan grovt och tillsätt i pannan tillsammans med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med fetaost, rostade pumpakärnor och gärna lite gröna blad t.ex. spenat.

Smaklig måltid!

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>