Mango- och bananglass med ingefära

En härligt svalkande sommardessert. Bananer är klimatpåfrestande så det är perfekt att frysa ner de ekologiska bananerna när de blir bruna istället för att slänga dem. Samma sak gäller med mangon i detta recept. Köp hem när det är billigt och släng för guds skull inte om de inte blir uppätna. Frys in! Och använd sedan i den här ultimata sötsugsstillaren i sommar.

glass

Du behöver:

  • frysta ekologiska bananer i bitar
  • fryst mango
  • riven ingefära
  • havredryck eller kokosmjölk (kan uteslutas)
  • en skvätt pressad ekologisk citron
  • några droppar vaniljarom, alt romessens

1. Låt banan och mango tina en aning så att de går att mixa i en matberedare.

2. Mixa tillsammans med riven ingefära, några skvättar havredryck eller kokosmjölk, citron och vaniljarom i ca 1 min.

3. Servera genast annars hinner glassen smälta! Går ej att frysa in igen.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>