Minska vardagsstressen genom att lägga energi på rätt saker

Jag har en fantastisk insikt som jag upptäcker lite mer för varje dag: vikten av det viktiga i vardagen. Jag har märkt en tendens på både mig själv och människor runt om mig, att vi liksom ibland gräver ner oss i saker som man kanske inte alls behöver slösa så mycket energi på.

Tricket är att ta tag i situationen några minuter innan reaktionen kommer. För visst är det så att vi människor ibland lutar oss tillbaka på redan invanda reaktioner. Låt mig förklara hur jag själv övat detta praktiskt.

Du ska iväg på morgonen. Kläder ska hittas och magar ska mättas, mjölken är slut och likaså tålamodet. Svetten förstör makupen och nog fasen ska någon kissa då overallen är stängd och vantarna på. Du kommer ut i bilen och då… då kommer du på att nycklarna till den ligger någonstans i köket, kanske, möjligen. Då är det svårt att inte svära en ramsa och fräsa ilsket.

Just i denna stund kan du ställa om ditt huvud. Pausa och tänk på hur det negativa startar en snöbollseffekt och faktiskt drar med så mycket annat. Det är ju inte bara den där situationen som sker just då som blir påverkad. Troligen är det bara invant att det ska vara lite ”jobbigt” och att man ska stressa på morgonen. Hjärnan är ett riktigt grymt verktyg och gissa vad? Du bestämmer! Du kan förändra. Med rätt inställning kan man sparka sönder de vanligaste vardagsfällorna.

Varför inte testa? Tänk att möta motgångar med ett leende på läpparna i stället för att öka på stress och irritationskontot!

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>