Mjölkfri saffranspannacotta med krossad pepparkaka

Det här är en härlig dessert som funkar bra under hela julsäsongen!

pannakotta

Du behöver (4 port):

  • 3 dl Oatly iMat havregrädde (fungerar även bra med sojagrädde)
  • 1 dl gelésocker
  • 0,5 gram saffran (1 kuvert)
  • pepparkakor

1. Blanda havregrädde, gelésocker och saffran i en kastrull.

2. Låt koka upp och koka sedan i ca 30 sek.

3. Häll upp i 4 st formar och låt stå kallt tills det svalnar. Går bra att förbereda samma dag som middagen.

4. Vid serveringen så smula lite krossad pepparkaka ovanpå. Går även att hacka lite vit choklad som topping.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>