Morotssoppa med linser, apelsin och stekta champinjoner

Den här soppan mättar extra bra och har ett jättebra näringsvärde med tanke på de gömda linserna och den stekta svampen på toppen. 

morotsoppa

Du behöver (4 port):

  • 1 svensk gul lök
  • rapsolja
  • 6 st mellanstora svenska eko morötter (ca 500 g)
  • 1 dl röda linser
  • 1/2 -3/4 liter vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong (använder själv Kung Markatta eller Renee Voltaire)
  • 1 pkt Oatly iMat Lätt havregrädde (2,5 dl)
  • 1 dl eko apelsinjuice
  • salt och peppar
  • 6 st champinjoner
  • mjölkfritt margarin och rapsolja
  • salt och peppar

1. Skala och hacka löken, fräs i rapsolja i en stor kastrull.

2. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med linser, vatten och buljong.

3. Låt koka i ca 10-15 minuter under lock.

4. Mixa ihop allt till en slät soppa. Tillsätt havregrädden samt apelsinjuicen och mixa lite till.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Skölj och skiva champinjonerna.

7. Stek dem i margarin och rapsolja tills de fått en fin gyllene yta. Salta och peppra ordentligt.

8. Servera soppan toppad med champinjoner och t ex vattenkrasse.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>