Mot stranden 2014!

Wow, vilken energi det är på gymanläggningarna runt om i vårt avlånga land just nu. Träningslusten är där och viljan att röra på maskineriet har infunnit sig. Här snackar vi träning alltså, på hög nivå! Stormtrevligt kan ju jag tycka eftersom att det är i denna bransch jag befinner mig i året om.

beach

Så vad är det som lockar så mycket nu? Kanske är det en speciell mening vi oavbrutet springer på just nu (oavsett om vi gillar den eller inte). Ja, jag snackar om Beach 2014. Ska vi göra något trevligt av den? Här och nu? Låt oss nu göra så att nästa gång du möts av orden ”beach 2014” så firar du av ett längtansfullt och lyckligt leende!

En hälsosam kropp är ju ganska najs. Ja tänk nu, dröm dig bort ordentligt så tar vi och åker till framtiden – till sommaren år 2014.

Åh, det är varmt, det är en liten fläkt men bara så där lagom så att man inte får nopprigt skin. Den svalkar riktigt så där välbehövligt där du står på bryggan och gör dig redo för att ta ett stort skutt ut i det blå vattnet. Kanske har du solat en liten stund, kanske har du haft med en spännande bok som tagit din uppmärksamhet där på filten. Nog är du ledig alltid, och passar på att verkligen ligga så där stilla som man bara gör när den svenska sommaren är som finast.

Du står på bryggan och fyller lungorna med tillräckligt av luft, sen hoppar du! Vattnet omsluter dig och det är så varmt att det inte blir det minsta chockartat (ja, vi drömmer nu, kom igen. Det HAR varit så i Sverige också). Med några simtag tar du dig upp till ytan och fortsätter din badning. Med stora rörelser är det som om du är nio år igen och i vattnet kan man stå på händer, göra kullerbyttor och ha kul. Känner du? Känner du hur fantastiskt mycket lycka ett dopp kan ge?

Det är sommar 2014 och strandturen är över. Det är semester och det är grillning i kvällssolen med massor av god mat och roligt sällskap. Det är du, din omhändertagna och omtyckta kropp och ni vilar upp er i överdoser av D-vitamin och ledighet… det är sommar, sommaren 2014)

Dra mig baklänges, är inte DET nått att se fram emot så vet jag inte vad. Låt mig nu fråga dig en sak. Spelar det verkligen någon som helst roll, på något ställe av vår dagdröm, hur vi ser ut när vi upplever allt det där?

Nej, tänkte väl det. En hälsosam kropp är en kropp du har möjlighet att göra allt det där med. Den är frisk, omhändertagen och uppskattad. Den är väl matad och väl motionerad OCH mycket älskad. Den är det absolut bästa som finns och allt som finns på den är ren och skär unikhet. Ja, jag ser fram emot beach 2014. Jag ser fram emot att tankar och kropp ska få njuta av allt det där jag ser fram emot. Tillsammans, utan krav på hur jag ska vara formad eller se ut. Det kommer att bli så najs!

Bild: Livskick

Mer att läsa

3 kommentarer

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>