Mota bort dålig självkänsla

Det slår nästan alla någon gång ibland. Det kommer som en harpun från ingenstans och vår sköld står lutad där borta mot väggen. Vi är försvarslösa och känner hur vågen av självförakt seglar genom kroppen. Vant, ondskefullt och tyvärr ganska brutalt gör den vad den ska och lämnar oss sedan med tankarna.

sjalvkansla

 

Varför är det så otroligt lätt att vara missnöjd med sig själv? Det är så lätt att det man inte behöver jobba för det ens. Det finns liksom inbyggt att vilja förändra och känna missnöje med det man har. Har du en dålig självkänsla så finns det bara ett sätt att få bort den. Det är att gå i krig med den. Det kan låta ganska stridslystet men det behöver inte behöva blod, svett och tårar. Det gäller snarare att ta upp en tankekamp för att övervinna missmodet.

Om du gillar dig själv för den du är så har det där ”monstret” ingen chans att vinna attacken när den kommer. Vid varje negativ tanke som kommer så ska du ha ett ord som får dig att komma på hur fel det är. Det kan vara ordet STOP, ordet NEJ, orden LÄGG AV. Något som du med fokus och envishet kan besegra och där också dra med andra i din tankegång. För visst smittar folk med ett bra självförtroende?

Oavsett storlek, oavsett utseende, oavsett åsikter så är det ren och skär skönhet som utstrålar från en människa som är ödmjuk och har ett bra självförtroende. När man möter en sådan så känner man hur man själv duger också. Man låter sig liksom följa med i de självklara tankarna som automatiskt utsöndras av den andra.

Jag vet att det inte känns lätt men vad har du att förlora om du testar? Om du letar upp de där guldkornen som smittar med sin äkta lycka och obehindrade hunger på det positiva i livet. Kanske känner du  motivationen att bjuda dig själv på det?

Alla drabbas av den, den våldsamma känslan av att inte duga eller att behöva förändra. Alla känner igen det och har någon gång fallit pladask, vissa hårdare än andra.

-SLUTA! skriker vi och värjer oss. Det är den här attacken vi ska mota bort tillsammans. OCH smitta av oss med lusten att leva och njuta till våra medmänniskor.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>