Motion föder motivation

Start till ett aktivare liv är inte alltid den lättaste resan. Väldigt sällan hör jag att någon med lätthet tala om hur underbart och lätt det gick att lägga om kost och motionsvanor. Jag tror tvärtemot att de där tre berömda veckorna är väldigt viktiga att genomgå just för att leva ett sunt och aktivt liv, och fortsätta med det sedan.

Vi vet hur det ska gå till men själva processen dit är klurigare. Vi ser människor som hårdtränar och gör direkt deras blomstrande framgång till en morot. Vi kan också! Sätter igång och hoppar på ett alldeles för tungt veckopass. Inte det smartaste draget men faktum är att det är så vi fungerar.

Så kan vi lura hjärnan att ta det lite lugnare? Det är trots allt du som bestämmer. Börja med tre promenader i veckan och njut av just kontrollen att genomföra dem. Inte mer, inte mindre. Du gör det och det är det som räknas! Skapa din egen morot. När du har gjort de första två veckorna så kan du börja utforska möjligheten att starta med något mer. Motionen har fött idéer i din kropp och kroppen reagerar precis på det sätt som den är byggd – den vill ha mer!

Locka fram viljan med små steg och du vinner på det i längden. Motion föder motivation! Låt det komma och låt ditt arbete vara just ditt. Din kropp är ju bara din och den har alldeles egna förutsättningar att komma i sin egen bästa form.

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>