När hälsa blir att säga nej

Valmöjligheterna är idag oändliga. Så mycket roligt och spännande det finns att göra! Du är aldrig uttråkad, du har ju fullt upp med livet. Och om du råkar ha tråkigt kan du alltid glida in på Facebook och skriva hur underbart det är att ha fullt upp.

stress, emilia arvidsson, facebook, sociala medier, tid, val, nej, säga nej, hälsa

Fullt upp ja. Och kommentarerna om att vår tid inte räcker till. Jag har aldrig hört någon säga att hen har för mycket tid. Nej, vi vill ha mera.

Med risk att skriva dig på näsan: vi har den tid vi har. Den går inte att öka, inte heller minska. Att du har svårt att njuta av det du gör, kan det bero på att du redan befinner dig på nästa station av din att-göra-lista.

Jag tror att njutning och hälsa hör ihop. Att njuta av det du gör är en konst i sig. En konst som underlättas av att säga nej ibland. För att lösgöra tid, för att få tid att göra det du verkligen tycker om. I mitt eget liv har det inneburit en hel del nej, en hel del ”ta bort” och en hel del självrannsakan. Därför att livet är fullt av möjligheter. Men jag vill välja det bästa av det bästa.

Vill du läsa mer om val och tid? Klicka in på mitt gästinlägg hos populära Uppochhoppa-bloggen, eller varför inte det här inlägget?

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>