Nyårskrönika: ”Klarar jag detta så klarar jag allt”

Mörkret lägger sig tidigt idag också, precis som alla andra dagar runt jul och nyårstider. Idag har jag bara fått en sådan där underbar tankeställare, från en människa som inte längre finns bland oss. Hon dog nämligen för inte alls så många dagar sedan och har lämnat ett enormt tomrum efter sig. Eller?

nyårskrönika 2012 camilla johansson

Begravningen, eller minnestimmen, där alla möttes var lycklig. På riktigt. De spelade upp ABBAs Dancing Queen och alla mindes och skrattade. Denna människa som också är och alltid kommer vara min moster, har lärt mig otroligt viktiga läxor i livet. Förutom den galna engelska humorn så har hon lärt mig att med rätt inställning så kan man skapa magi. Hon levde till exempel två år längre än vad läkarna förutspått. Med cancer typ överallt. Hon visar att det omöjliga är möjligt.

2012 var ett år med hårdhandskar. Jag gjorde val jag faktiskt aldrig kunde föreställa mig att behöva göra. Jag hade inget eget boende under fyra månader. Min ekonomi tillät inte en hyra så jag bodde hos min mamma och hade barnen varannan helg denna period. Jag jobbade så mycket jag bara kunde för att komma ikapp mina skulder. Jag var en usel mamma – stressad, lättirriterad och frånvarande. Men jag var en mamma med en ambition om att skapa trygghet, framgång och …ja…trygghet. Prio ett.

Jag hörde att människor hade åsikter men inte en enda av dem kom till mig. Jag fick lära mig att det faktiskt var bättre att vända andra kinden till. Jag fick lära mig att trots att människor funnits där tidigare så skulle de inte vara där för mig nu. Jag fick äran att lära mig vilka som verkligen brydde sig om mig på riktigt.

Detta var det bästa som kunde hända mig.

Det är nämligen så att jag under 2013 kommer att utföra några saker jag länge längtat efter att göra. Jag har bara samlat kunskap för det, haft jobb som tillåter det och fått möjligheter att visa min styrka. Jag skrev en statusuppdatering på Facebook för några veckor sedan:

”Klarar jag detta så klarar jag allt”.

Gissa vad, jag klarade det.

Mina planer för 2013 är att visa andra att de klarar av det omöjliga också och jag ska göra det med sådan glans att alla som kommer i kontakt med mig kommer att lyckas. Varför? Jo, det är ju ganska löjligt att jobba som PT och kostrådgivare om inte mina klienter visar storslagna resultat. Jag är skarpladdad med både kunskap och motivation.

Den där lilla motivationen som jag har om Livskick också – visionen om ett starkare och friskare Sverige, en vision om att sneda tankar och ätstörningar ska vara ett minne blott. Att få lära människor att inse hur fantastiska de faktiskt är och en stor blodig ambition om att gå en rond med snedvridna ideal och ge dessa en sådan stor knock-out så att det sjunger om det.

Jag har varit så sjuk, jag har mått så dåligt, har behandlat andra så dåligt och jag har blivit så dåligt behandlad. Men det har bara byggt upp en ännu starkare form av det jag nu tänker göra.

Min fina moster dog för några dagar sedan, hon lämnade inte tomhet efter sig utan hon lämnade en kunskap om att jag kan all jag vill. Jag lärde mig att tårar inte är farligt och att man med rätt attityd kan skratta även då man dör. Jag är stark och jag välkomnar 2013 med öppna armar.

NU kör vi! Mot ett friskare Sverige, folkhälsa på mitt sätt!

Bild: Camilla Johansson

Mer att läsa

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>