Nyårskrönika: ”Mitt jobb är att visa vägen”

Med händerna knutna bakom min nacke lägger jag mig så att pannan vilar på köksbordet. Det är slutet av december och höstterminen är klar. Jag har inget på schemat förutom några PT-timmar som är inbokade. Människor behöver hjälp över julhelgen och jag finns där. Det är min plan med att vara Personlig tränare. Jag finns där.

camillaa

Anledningen till att jag ligger med pannan på mitt köksbord är att jag pustar ut. Jag tar ett ögonblick och tittar tillbaka på året 2014. Året där jag fått många gråtande människor i min famn, riktiga fighters som slåss mot hets och sina egna monster. Varenda en av dessa krigare är glada nu. De har tagit upp fighten mot det osunda, och slåss som riktiga krigare för sin hälsa. Och jag är så stolt. Jag är så stolt att du anar inte. Vissa historier får mig att börja gråta bara av tanken på resan de har gjort, och jag har fått äran att följa den.

Jag krigar för dig, jag krigade själv, jag krigar för att träning och hälsosamt ätande ska vara en del av din vardag. Jag slåss för att få dig att öppna ögonen för hur verkligheten är, och att det inte ska vara så lätt att ramla in i fantasilandet där bantning är trendigt och självsvält beröms. I fantasilandet där hårda och slitsamma träningsprogram ska genomföras ”för det är den den enda vägen till resultat” – ja, blod svett och tårar alltså. För så är det inte, inte i min värld. Inte i verkligheten.

Det är inte mitt jobb att skälla på media som skapar hetsen vi faller för. Mitt jobb är att visa dig vägen mot att hitta en sund livsstil som ger dig energi – inte tar, som håller dig mätt – inte får brister, som hittar vilja till rörelse – inte några tvång när kroppen skriker i motstånd. För sanningen är att vi skapar vår värld genom att vara ”doers”, detta är ju vad reklam för viktminskning och magrutor också jobbar med. En sanning med en osanning. För det som glöms bort i alla önskningar om viktnedgång eller starka kroppar är att ätstörningar börjar där sunt förnuft glöms bort.

Så, min drivkraft är att forma träningskärlek och matintresse som väljer en helt annan väg en den genom mörka ridåer. Så har jag utvecklat min verksamhet och det är med kärlek jag delar både tårar av frustration och tårar av glädje när resultat skapas. Med vanligt sunt förnuft, får du ovanligt bra resultat.

DU är stark, välj DIN väg. Ett gott nytt år önskar jag dig.

Bild: Privat

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>