Nyårslöften à la Livskick

Året lider mot sitt slut och för många betyder det en summering av det gångna året, med siktet inställt på nya löften som ska infrias. För några fyller nog nyårslöftet en bra funktion. För någon ger det en extra skjuts att nå dit man vill. Och för andra är det ännu en tid då stora löften avges, för att sedan falla samman lika fort. Överlägset flest löften handlar om träning och kost, vilket inte behöver vara något negativt. Tips och tankar kring sådana löften hittar du dock överallt, så här samlar vi istället inspiration till nyårslöften à la Livskick.

nyar

1. Gör något du alltid drömt om eller velat prova men aldrig kommit dig för. Något du tänker över men aldrig tar dig tid till.

2. Ofta kommer vardagens ”måsten” i vägen för det där andra i livet – som att tala med vänner och familj. Ett bra fokus inför nästa år kan vara att spendera mer tid med de som är viktigast för dig.

3. Gör något fint till/för någon du tycker om. Att ge av oss själva till någon annan gör gott för själen.

4. Avsätt lite av din tid till engagemang i en ideell förening eller volontärarbete. Det behöver inte vara ännu ett krav som ska uppfyllas, utan något en gång i månaden eller halvåret som gör gott för både dig själv och andra. Självkänslan växer av det och det ger mer än vad man tror.

5. Ta egentid för bara dig och ge dig själv en del av kakan som du ofta ger till andra. Unna dig något och känn att du förtjänar det!

6. Föreställ dig att du är gammal och ser tillbaka på ditt liv, vad skulle du säga till dig själv? Det kan ge en fingervisning om vad som känns viktigt för dig och kan då bli ditt största fokusområde.

Läs också:

Sätt inga mål – bara nytt fokus

Om nyårslöften – några tips

Infria nyårslöftet – så här gör du

Bild: Pixabay

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>