Om kilon ska rasa så ska det göras ordentligt

Så ofta vi lockas in i drömmarna om att tappa kilon i rasande fart och samtidigt ha energinivån på max. I tidningar, produktreklam, önskedrömmar och bland bekanta hittar vi olika tillvägagångssätt och detaljerade listor på hur vi ska göra.

viktnedgang

Vad glömmer vi ofta i vår strävan efter kiloras och storleksminskning? Jo, att göra en riktigt koll av metoderna vi använder oss av. Passar den för dig? Har du verkligen alla fakta? Får du i dig tillräckligt med mat?

Saken är att långvariga resultat finns i att äta rätt mängd mat och att utföra rätt mängd fysisk aktivitet. Vi liksom lär kroppen att utveckla den där fysiken för att klara uppgiften så bra som möjligt. Ger vi den rätt näring så gör den det gladeligen och för varje resultat i prestation och centimeter så blir den lite gladare.

Om man tänker efter så är det inte så enkelt att ”rasa” fem kilo på en vecka. Bakom denna snabba metod finns ofta trötthet, hunger och utmattningskänslor. Den där ”enkla” och ”supersnabba” metoden blev helt plötsligt ganska jobbig och obekväm.

Om man letar fakta och erfarenheter då man bestämt sig för att göra en förändring så tror jag att resultaten blir mycket roligare att nå. För det krävs arbete i alla fall men det finns bara några sätt som gör att du och din kropp kan njuta under tiden.

Som jag sagt så många gånger innan: Lyssna på din kropp, den är fantastisk på att tala med dig om du bara vill lyssna.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>