Över okända kullerstenar

Det är bara du och ljudet av dina andetag och hjärtslag. Beroende på väderlek kan löpturen gå från ett vasst, hårt, utmanande regn eller en mjuk, ljummen sommarkväll. Du bestämmer farten, du bestämmer längden och tiden är bara din.

Man kan tillåta sig att reflektera över veckan som gått, dagen, uppgifter som komma skall eller helt låta sinnet släppas fritt. De bästa idéerna som jag har fått har kommit till mig i löparspåret. Ibland bannar jag mig själv för att jag inte har en penna och ett anteckningsblock med mig under turen, men vem har det?

Att springa ger dig frihet. En träningsform som bygger upp dina muskler, din kondition och ditt psyke. Var du än är så finns det alltid en väg som väntar på att få uppmärksamhet, en terräng som suktar efter att upptäckas eller en stig som längtar efter att känna kraften från dina fötter.

Att ha med sig bra skor är ett enkelt, effektivt och billigt sätt att integrera träningen i din vardag. Jag har gått upp tidigt på flera semestrar och gett mig ut i okända städer för att upptäcka nya saker, se, känna och lukta. En tidig morgon när man får känna doften från det lokala bageriet sprida sig, springa över okända kullerstenarna, se solen nyvaket sträcka sina långa armar över horisonten och inta en helt ny upplevelse.

Ytterligare en bra sak med att springa förutom billigt, enkelt, effektivt och inspirerande är att det passar alla oavsett fysiska förutsättningar. Man kan gå, lunka, jogga eller springa – det är helt upp till dig. Det är frigörande att se hur kroppen svarar på träningen, njuta av naturen, uppleva nya platser till fots, och känna sig nöjd med sig själv.

Så varför inte snöra på dig skorna i sommar?

Av Josefin Wallin

Besök Josefins blogg

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>