Pesto på gröna ärtor

En pesto på gröna ärtor blev prima med massor av parmesan och sötmandel. Den fick figurera i tortellinin med soltorkade tomater samt i en grönsaksröra med zucchini, marinerad vitlök, kikärtor och rödlök. Att sedan få sitta på balkongen och äta alla måltider kallar jag lyx.

Pesto på gröna ärtor

Du behöver:

  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl sötmandel
  • ca 1 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

1. Tina ärtorna.

2. Mixa ihop och smaka av. Tillsätt ev mer olja för önskad konsistens.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>