Potatis- och bönpytt

Som alternativ till den vanliga pyttipannan med potatis och korv kommer här recept på vegetarisk variant. Rätten är billig och kräver inte alltför många ingredienser. Perfekt vardagsmat!

vardagsmat, vegetariskt, mat, pytt, pyttipanna, snabblagat, bönor

Du behöver för ca 5-6 portioner

  • 12 st potatisar eller ca 1,2 kg
  • 1 zucchini
  • 2 frp blandade bönor á 230g
  • 250 g fetaost
  • 1 st rödlök
  • 4-5 st vitlöksklyftor
  • 3-4 msk senap
  • Rapsolja
  • Flingsalt, svartpeppar och vitpeppar
  • Ev. rucculasallad eller färsk spenat

Börja med att koka potatis i en kastrull ca 8 minuter så de mjuknar något. Skölj därefter av potatisen med kallt vatten och låt svalna. Skär potatisen i klyftor och dela i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna rikligt med rapsolja och stek potatisen. Hacka zucchinin i bitar och lägg dem i stekpannan då potatisen fått färg.

Skiva rödlök och finhacka vitlöken. Sänk sedan värmen på plattan och tillsätt löken. Tillsätt därefter bönor, fetaost och senap då löken blivit lite glansig. Låt stekpannan vara kvar på plattan till dess att osten börjat smälta. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och vitpeppar.  Vill man ha lite sallad till maten passar det utmärkt att blanda i lite rucculasallad eller spenatblad.

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>