Proteinrik potatis- och purjolökssoppa

Här kommer en variant på en enkel och klassisk soppa. Den innehåller ett fåtal ingredienser och är garanterat fri från krångel. Här snackar vi snabbmat! Utöver de klassiska ingredienserna innehåller soppan röda linser, vilket gör att soppan får ett högre proteininnehåll och mer fibrer än vad den vanligtvis brukar innehålla.

soppa, potatis, recept, purjolök, lök, linser, protein, snabblagat, mat

Du behöver, för ca 4 portioner:

  • 6 potatisar
  • 1 purjolök
  • ½ gul lök
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tärning svampbuljong
  • 2-3 dl röda linser
  • 12 dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • Smör eller olja
  • Salt, svartpeppar och vitpeppar

Skala potatisen, hacka den i tärningar, lägg i en skål och ställ åt sidan. Dela purjolöken och skölj av den noggrant. Hacka purjolök och gul lök fint och fräs detta i en kastrull med smör eller olja. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar då den gula löken blivit glansig.

Koka upp och låt soppan koka i 5-10 minuter innan du tillsätter linserna. Koka ytterligare 10-15 minuter tills potatis och linser blivit mjuka. Tillsätt mjölk och kryddor när soppan kokat klart. Mixa soppan med en stavmixer eller servera som den är.

Foto: Elin Vikström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *