Prova att se dig själv genom andra ögon

Har du någon gång tänkt på dig själv som en andra person? Ta en minut bara, ställ dig vid spegeln och ignorera att det är du som är den där personen som tittar tillbaka på dig själv.

omtanke

 

Du ser på henne/honom och tänker att du vet precis allt som människan. Vad denne har gått igenom, vad denne har presterat, uppnått, klantat, klarat, älskat, svikits, skrattat och gråtit. Du ser dennes (din) livsresa och kan kanske förstå saker som sker i ditt huvud på ett annat sätt.

Om du för en minut ser allt det där som du gjort och varit med om och så bortser du från själva ”behållaren” som du existerar i. Kanske är det med lite andra ögon du upptäcker att det är faktiskt en ganska trevlig prick som möter dig då? Du kanske ser en otrolig styrka och en smittande lycka? Kanske i bästa fall en tacksamhet när du kommer ihåg att det faktiskt är du som står där? Jag tror att om vi kan göra så där med oss själva så spolar vi bort onödigt ont och en möjlighet att se lite längre än spegelbilden vi möter då vi kritiskt kontrollerar hur vi ser ut – och för all del dömer ut oss om något inte faller oss i smaken.

För i ärlighetens namn nu: hur ofta dömer du andra människor för hur de ser ut? Nej just det. Majoriteten av oss är intresserade av andras livshistorier och lägger inte ens märke till vilken klädstorlek de har, hur tandraden ser ut eller hur friskt håret är på den nya människan vi blivit så nyfikna på. Varför? Jo, för utseende spelar ingen roll och det är insidan som räknas. Låter det som en klyscha? Nu menar jag givetvis inte att skönhet eller intresse för att hålla sig i bra kondition är något fel om man gör det hälsosamt. Jag menar bara att det där vanliga, vardagliga och det sanna mötet som vi lever i faktiskt inte har så mycket med det där att göra. Insidan är faktiskt det som räknas.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>