Quinoamuffins med blåbär

Jag behövde mellanmålsmuffins för att orka med träning efter jobbet eller för återhämtning efter träningspasset. Då föddes idén om dessa quinoamuffins. Resultatet blev mättande och proteinrika muffins fullproppade med energi. Goda var de också! 

quinoamuffins1Till ca 20 muffins:

  • 1,5 dl råsocker
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 2 dl kokt quinoa
  • 1 dl psylliumfrön
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • nypa salt
  • 1 dl havredryck
  • 1,5-2 dl blåbär

1. Rör ihop socker och fett. Vispa ner ett ägg i taget.

2. Blanda ner den kokta quinoan.

3. Blanda psylliumfrön, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och häll sedan ner i quinoablandningen. Rör om försiktigt.

4. Tillsätt havredryck och sedan blåbären.

5. Klicka ner smeten i muffinsformar.

6. Grädda i ca 15-20 min (beroende på formarnas storlek) på 200 grader, mitt i ugnen.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *