Recension: ”Den magiska milen”, av Maria Akraka

Maria Akraka är aktuell med boken Den magiska milen (Norstedts 2014). Här får du en helhetslösning när det gäller löpning – boken rymmer såväl program som tips hur man ska motivera sig. Ett viktigt budskap som Maria vill förmedla är att ge löpningen tid. Gärna ett år. Det är också så träningsprogrammen är upplagda – du ska kunna träna i ett år och förbättra dig själv som löpare. 

maria akraka, bok, recension, den magiska milen

Löpning är så mycket mer än att bara ge sig ut i spåret. I boken får du läsa om uppvärmningens betydelse och hur du ska göra för att undvika skador. Styrketräning finns med som en viktig pusselbit – och många av övningarna kan du göra med enbart kroppen som motstånd. Många har funderingar vad gäller löpteknik – vilket också finns med. Men en poäng är att tekniken kommer med tiden – först måste du komma igång med löpningen, sedan kan det vara aktuellt att finslipa.

Nu när våren och sommaren nalkas är det extra motiverat att ge sig ut i spåret – se till att använda ett beprövat program, för att kroppen ska vänja sig. Boken vänder sig både till nybörjaren och till dem som redan är igång. Den är personlig, proffsig och snygg och kan mycket väl vara puschen till att testa den redan så populära motionsformen. Gör det smart!

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>