Johanna Arogén

I mars 2009 startade jag det som skulle komma att bli Livskick. Nu är jag Chefredaktör och ansvarig utgivare här, och äger Livskick AB tillsammans med Camilla Johansson.

Jag bor i Oxelösund och har nyligen flyttat hit från Umeå där jag bott i nästan tio år. Jag kommer från Nyköping, är 38 år och gift sedan jag var 18. Vi har en dotter som är 11 år.

När jag var 31 år insåg jag att jag hade bulimi. Det förändrade hela min bild av mig själv och det jag arbetade med på Livskick. Nu, fyra år senare, är jag fullt frisk från min bulimi, självbilden är tillrättalagd och självkänslan som den ska vara. Att hitta balans mellan hälsosamt ätande och tränande tar lång tid när man varit ätstörd i stort sett hela livet, och det jobbar jag med fortfarande.

Jag vill visa att man inte behöver vara perfekt, att det är okej att vara normal och att man inte alls behöver se ut som en filmstjärna för att vara hälsosam. De ideal som finns i media just nu är förvrängda och på Livskick vill vi få fram ett annat budskap.

Jag bloggar och föreläser om självkänsla, självbild, ätstörningar, kroppsideal och media.

Läs alla mina artiklar på Livskick här!

Jag nås på: