Rebecka Nelson

Mitt namn är Rebecka, jag är en 18-årig tänkare som bor i vackra Varberg med mina föräldrar och mina fyra äldre bröder som bor hemma i omgångar. Jag läser tredje året på samhällsvetenskapliga linjen med inriktning beteendevetenskap.

Rebecka NelsonFör drygt två år sen blev jag friskförklarad från en ätstörning. Hur människor fungerar och tänker är något som intresserar mig. Jag brinner för att få slut på all perfektionism och snedvrida ideal. Jag önskar att alla skulle få må bra i både kropp och själ genom att hitta balansen mellan mat, rörelse, vila, skratt, drömmande och gemenskap. Den balansen kan vara hårfin och otroligt svår att hitta.

Jag önskar att vi skulle få ett samhälle där vi lägger större värde i vilka vi är istället för i det vi gör. Vårt konstanta värde som är oberoende av vad vi presterar. Jag tror vi skulle må bra av att försöka flytta fokus från vågen, samhället och spegeln och istället ställa oss frågan hur vi egentligen mår i oss själva? Något jag försöker bli en gnutta bättre på för varje dag som går.

Annars är löpning och foto två stora intressen jag gärna fyller min lediga tid med. Och att sitta i ett rum en eftermiddag och bara skriva är inte fel det heller!

Mitt bästa måbra-knep: Umgås med personer som lyfter upp dig, gör dig tacksam och glad. Det gör att du känner dig värdefull och viktig och ger det där lilla extra i livet.

Läs alla mina artiklar på Livskick här!

Du hittar mig även på min personliga blogg där jag skriver om både allt och inget, på instagram (@rebeckanelson) och på mail (rebeckanelson@live.se)