Rödbetsbiffar med honungs- och citronglaserad brysselkål

Det här är en enkel rätt där citronen verkligen lyfter rätten. Rödbetsbiffarna var egenligen ett misstag (skulle göra rårakor men som efter en omgång i matberedaren blev bra mycket bättre som biffar). Ja, ibland gäller det att hålla huvudet kallt i köket så löser det sig ändå.

rodbetsbiffar

Rödbetsbiffar, 4-6 portioner

  • 2 skalade rödbetor
  • 3 medelstora skalade potatisar
  • 3 ägg
  • 1,5-2 dl vetemjöl
  • saften från 1/2 pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

1. Kör de råa rödbetorna och potatisarna i en matberedare med kniv tills de är finfördelade.

2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer mjöl om konsistensen är för lös för biffar.

3. Värm upp oljan i en stekpanna och stek de rosa biffarna några minuter på varje sida tills de har en fin färg.

Honungs- och citronglaserad brysselkål, 6 portioner

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk smör eller mjölkfritt margarin
  • 2 msk saft från pressad citron
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

1. Ansa bort ofräscha blad på brysselkålen och skär bort den hårda lilla stammen. Förväll (småkoka i en liten mängd vatten) i lättsaltat vatten i ca 10 min. Använder du fryst brysselkål behöver du inte förvälla.

2. Precis innan servering lägger du brysselkålen i en varm stekpanna med smält smör/margarin och stek tills de fått en fin färg.

3. Smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>