Så gör du enkelt goda bönbiffar

Bönbiffar är verkligen bland det godaste man kan komma över när det gäller vegetarisk mat. Dock kan det vara svårt att få till dem så de blir så där riktigt bra, så här kommer en liten guide för hur man gör på ett enkelt sätt.

4 portioner:

  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2 ägg
  • 1 stor vitlöksklyfta (valfritt)
  • 3 msk Maizena
  • kryddor efter smak (exempelvis salt, svartpeppar, chilikrydda, timjan, oregano, basilika)
  • en stavmixer
  • olja till stekning

Häll av vattnet från bönburkarna och skölj bönorna i kallt vatten i en sil. Häll dem i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, Maizena och kryddor.

Mixa med stavmixern till en jämn smet.

Värm upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten i pannan, platta till lite grann bara.

Låt steka på låg värme cirka fem minuter på varje sida. Kontrollera att smeten stelnat ordentligt.

Servera med vad du tycker är gott!

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>