Så hanterar du otrevliga människor

Vi är alla olika; med olika inställning till livet och olika slags personligheter. Som en följd av detta är vissa av våra medmänniskor lite mindre trevliga att interagera med än andra. Om du ändå behöver göra det – tänk så här!

trevlig otrevlig

Vissa personer du stöter på i din vardag är onekligen mindre roliga att ha att göra med än andra; det kan bero på att ni helt enkelt har olika syn på saker, att de går igenom en tråkig fas i livet, eller att de bara är vad vi kallar ”otrevliga”. För jo, vissa människor har en tråkigare ton i sociala sammanhang och en mer pessimistisk livssyn än genomsnittet – och de framstår som griniga. Du kan inte förändra andra människors personlighet, men därför kan det vara en god idé att försöka förändra sin egen inställning till umgänget.

1. Bemöt inte grinighet med grinighet

Det är lockande – nästan automatiskt gjort – att svara med samma ton när du möter en otrevlig person. Men försök istället att addera trevlighet till samtalet! Har du tur tar du därmed fram den trevlighet som finns hos den otrevlige – och om inte, har du i alla fall inte varit grinig själv.

2. Fundera över om du projicerar din egen pessimism

Ibland är det faktiskt vi själva som är på dåligt humör och otrevligt inställda. Sådana stunder är det lätt att se andra som griniga, även om så inte är fallet, så fundera alltid en stund över var ursprunget till din känsla av otrevlighet ligger.

3. Ansträng dig inte överdrivet för att muntra upp personen

Är det en genuint otrevlig person du har att göra med kommer inga försök att ”peppa” honom eller henne att lyckas. Istället lägger du ner onödig energi, får personen ännu grinigare eller väcker misstänksamhet kring vad du egentligen är ute efter.

4. Acceptera att det är som det är

Inse faktum; den här personen är tjurig, oavsett vad du gör eller säger. Ta inte åt dig, stressa inte upp dig och låt inte honom eller henne dra ner dig i pessimismen. Som sagt; vi är alla olika – och det måste vi ibland bara acceptera.

Källa: Psychology Today

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>