Sega hallonrutor

Detta är en enkel och snabb klassiker som är perfekt för alla åldrar och tillfällen. Knepet för att få de sega är att lägga en plåt ovanpå under tiden de svalnar. Då blir de sådär härligt kladdkakesega och hallonens syra bryter av perfekt.

hallonrutor, baka, recept, hallon, mandelflarn, fika

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2-3 dl färska/tinade frysta hallon
  • 1 påse mandelflarn

Smält smöret och blanda ner socker, vetemjöl, vaniljpulver. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över hallonen och sist mandelflarnen. Grädda ca 30 minuter i 175 grader. Lycka till!

Av Ofelia Lundberg

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>