Sexigt och sensuellt – bort med stereotyperna!

Sexighet, snygghet, sensuallitet och känna sig fin. Känslor som är underbara och lekfulla, känslor och riktiga måbrarusningar i kroppen när de slår till.

sexigt

Att känna sig sexig, att känna sig åtråvärd och uppskattad. Vad associerar du det med? Är det smala, platta magar och stora bröst? Utmanande underkläder och kåta ögon? Du är inte unik i ditt tyckande om du svarar så. Det är nämligen inpräntat att lättklädda kroppar med ögon som säger “kom och ta mig hårt och brutalt” är just vad vi kallar sexigt. Sexigt har blivit fult och förbjudet.

Det där är inte alls sexigt eller sensuellt för mig. För mig är blickar bland det sexigaste som finns – blickarna är hemlighetsfulla och privata med den man valt att dela just dessa känslor med. Sexighet kan vara en känsla som fyller kroppen med lust och sensualitet och vara allt från rörelser till smekningar.

Att känna sig fin betyder inte att man måste vara i någon slags form eller en viss stereotyp för att på riktigt få känna sig fin. Jag är så trött på idiotkommentarer som människor återberättar för mig. “Ja men vad fin du är FAST du är tjock” eller “Gud vad synd att du är tjock, du som har sådant fint ansikte”. Eller “Åh vad du är smal! Lyckliga du!”  Saken är att folk inte alltid tänker sig för och det sårar. Det i sin tur leder in oss i tron att man måste vara på ett visst sätt för att få klassas som fin på riktigt och BAM! Där fastnade du i fällan.

Jag tänker fortsätta tycka att nakenhet är vackert, att blickar är sexiga och att privata känslor mellan två människor är sensuella. Jag tänker fortsätta tycka att jag är fin för jag är jag och jag tänker fortsätta älska min kropp för att den gör mitt liv enkelt att leva samt dansar som jag vill.

Ett leende kan vara lekfullt och sprida starkare budskap än femton skinny modeller på en catwalk. Tänk om världen kunde fatta det någon gång, att riktigt bra feel good säljer.

Det är väldigt skönt att i stället för att gå hem och hetsbanta, färga håret eller grina när någon sagt något taskigt, bara tycka synd om denna självförtroendelösa människa som öppnat munnen på det där sättet. För när man vet att man duger som man är så rinner det av som vatten på en gås.

Så fånga helgen! Känn dig fin, sexig eller vad du nu vill. Det som räknas är dina känslor, inte andras. Du får med dig många på vägen för ett starkt självförtroende är det vackraste som finns!

Mer att läsa

3 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>