Skapa dina sanningar för ditt liv

Hur ofta tar du beslut? Bestämmer dig för att ta dig till ett mål? Många människor vill och önskar att saker ska hända eller att de ska lyckas uppnå vissa resultat, men de når sällan eller kanske aldrig hela vägen fram. Hur kommer det sig att en del människor har mönster som upprepar sig gång på gång och som står i vägen för deras tilltänka mål, medan andra människor avhandlar beslut efter beslut och alltid landar där de vill?

vem

När du bestämmer dig för att du ska genomföra något och sedan lägger upp en plan för hur vägen dit ska se ut – hur känns det då i din kropp? Vilka tankar surrar i ditt huvud och hur säker är du på att du kommer att lyckas? Hur långt brukar du ta dig innan det dyker upp käppar i hjulet?

Jag har själva kämpat med dessa ”käppar” som då och då dyker upp som gubben i lådan och ställer till det när jag vill gå vidare och utvecklas. Gamla vanor, mönster och idéföreställningar om hur jag har agerat tidigare i livet och hur jag då tror att jag skall fortsätta agera, trots att jag vill göra på ett annat sätt denna gång. Är det någon som känner igen sig?

Att våra tidigare erfarenheter och beteenden är just våra gamla och inte våra nuvarande är viktigt att komma ihåg tror jag. Vilka sanningar är för övrigt dina egna och vilka har tidigare projicerats av andra människor runt omkring dig – föräldrar, vänner, partners, arbetskollegor med flera? Har du ofta fått höra att du alltid är på det ena eller andra sättet, eller att du borde tänka si eller så när du ska pröva något nytt? Testa att bryta dessa mönster, sluta lyssna på andra och gå in i dig själv. Känn efter på riktigt och börja fatta dina egna beslut. Du kommer då att hitta vägen som tar dig dit du vill, det tror jag verkligen. Men det krävs träning, precis som med all annan utveckling och saker du vill göra med gott resultat.

Du kan skapa dina sanningar, eller ditt egna paradigm, om du vågar besluta dig för det. Och du kan också göra precis det du bestämmer dig för. Omfamna rädslor, utmaningar och skrämmande upplevelser, och du kommer att växa och utvecklas i ett rasande tempo. Våga ta reda på din sanning om dig själva, din alldeles egna och helt magnifika potential.
 Vem är du? Och vem vill du vara?

Av Eva-Stella Sällqvist

Bild: Livskick

Mer att läsa

4 kommentarer

 1. 2

  Härlig text! Påminner mycket om NLP, vilket vi arbetar med på mitt jobb (en förskola); valda sanningar, Nuläge – Önskat läge – Hinder – Resurs – Agera (NÖHRA), tänka nytt, gå tillbaka för att se gamla erfarenheter i backspegeln… Är du också inriktad på det?

 2. 3

  Hej Maria,

  Kul att du fann mina tankar givande. Jag är inte inriktad på något speciellt.
  Går min egen väg i den mån jag kan, och försöker se möjligheter istället för hinder.

  Eva-Stella

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>