Skönhet måste komma inifrån

Vi har alla funderingar på hur vi ser ut. Vi tittar på filmstjärnorna utan vare sig rynkor, fettdepåer eller håravfall och tänker att det nog är så vi måste se ut för att duga. Vi köper smink, lösögonfransar, mirakelkurer för håret och diverse anti-ålder-produkter för att i ren desperation motverka tidens gång och rädda det som räddas kan.

Jag provade lösögonfransar ett tag för några år sedan, för jag ansåg att mina ögonfransar var för korta. Jag kletade på dem och motiverade mitt beteende med att det var praktiskt, ”för att jag slapp använda mascara”. Men faktum var att jag spenderade betydligt mer tid framför spegeln än innan, för det var inte fullt så enkelt som jag trodde.

Jag fick lim i ögonen (men det slutade ju svida efter bara ett par timmar), fransarna hamnade snett så jag fick börja om, och jag tappade dem i handfatet så att de försvann ner i avloppet. Dessutom skadades mina egna, som blev mycket kortare. Men det var värt det, för jag tänkte att nu – nu – är jag snygg. Men det var jag inte. Varenda kotte kunde ju se att det var fejk.

Jag är säker på att andra klarar av denna bedrift bättre än jag. Men min poäng är att vi (fast du är säkert ett undantag) går milsvida omvägar för att försöka uppnå perfektion. Och kan vi inte uppnå perfektion så använder vi alla knep vi kan för att dölja det.

Hur du än ser på dig själv så måste din skönhet kommma inifrån. Det betyder att du ska tycka om dig själv (både utsida och insida) så att du vågar släppa ut det du har på insidan. Sedan kan du bekymra dig över lösögonfransar, hårfärg eller vad det nu är du vill använda, om du fortfarande vill det då.

Jag slutade med lösögonfransarna och tyckte faktiskt att mina egna växte sig längre efter det. Om det är rent önsketänkande eller om det faktiskt hände, det vet jag inte.

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>